Za obcou Beňadiková sa zrazili dve vozidlá a cyklista

K vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste za obcou Beňadiková, bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník. Po zrážke dvoch osobných vozidiel a cyklistu sa na mieste nachádzalo niekoľko zranených osôb.

Čítať viac

V Lesnom zasahoval záchranársky vrtuľník

Zo svojej košickej základne vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby vzlietol dnes popoludní záchranársky vrtuľník a smeroval na pomoc 58-ročnému mužovi do obce Lesné (okres Michalovce), ktorý sa na poľnej ceste prevrátil s bagrom.

Čítať viac

Tragická dopravná nehoda za Šaštínom - Stráže 😌😌😌

K vážnej dopravnej nehode kamióna s osobným vozidlom, ktorá sa stala na ceste smerom na Šaštín – Stráže, bol privolaný najskôr záchranársky vrtuľník AIR – TRANSPORT EUROPE z Bratislavy, neskôr priletela na pomoc aj posádka z Trenčína. V osobnom vozidle sa nachádzala jedna dospelá osoba a tri maloleté osoby.

Čítať viac

Zraneného horolezca zachraňoval vrtuľník, pomáhal aj pri dopravnej nehode pri Vyšnej Boci

Dnes dopoludnia bol záchranársky vrtuľník z Popradu požiadaný o súčinnosť pri záchrane horolezca vo Vysokých Tatrách, ktorý vypadol zo steny Kežmarského štítu. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky sa ale horských záchranárov nepodarilo vysadiť pomocou lanovej techniky a tak sa im vybrali na pomoc pozemne.

Čítať viac

Pietna spomienka

Pietna spomienka na obete leteckých nešťastí záchranárskych vrtuľníkov na Slovensku, spojená so svätou omšou, sa uskutoční dňa 28. júla 2021 (streda), pri príležitosti oslavy mena Krištof o 15:45 hod. v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade.

Online vysielanie bude aj na našej FB a IG stránke.

V lesnom teréne obce Sútor dnes pristával záchranársky vrtuľník

K lesnému úrazu pilčíka v k.o. Sútor (okres Rimavská Sobota) bola dnes ráno privolaná posádka záchranárskeho vrtuľníka z Banskej Bystrice. Po rekognoskácií terénu pristál pilot na lúke, neďaleko miesta, kde sa zranený v lese nachádzal.

Čítať viac

Za Kežmarkom sa zrazilo osobné vozidlo s vlakom

Posádka záchranárskeho vrtuľníka smerovala dnes popoludní k dopravnej nehode, ku ktorej došlo na železničnom priecestí za Kežmarkom smerom na Spišskú Belu. Po zrážke osobného vozidla s vlakom utrpel 38-ročný vodič vážne poranenie hlavy.

Čítať viac

Na Dobšinskom kopci pomáhal záchranársky vrtuľník

Leteckí záchranári z Popradskej základne boli dnes popoludní vyslaní na Dobšinský kopec, kde pretekárske vozidlo vyletelo mimo cesty a zasiahlo jednu osobu. Záchranársky vrtuľník pristál v blízkosti miesta nešťastia.

Čítať viac

Dva záchranárske vrtuľníky pomáhali pri popáleninách dvoch osôb

Dva záchranárske vrtuľníky boli dnes napoludnie vyžiadané o urgentný let do obce Podskalie (okres Považská Bystrica), kde v detskom tábore došlo k popáleniu dvoch osôb následkom manipulácie s ohňom.

Čítať viac

Zranenému motocyklistovi pri Lovinobani letel na pomoc aj vrtuľník

Včera večer letel záchranársky vrtuľník so svojou posádkou z Banskej Bystrice na pomoc motocyklistovi, ktorý sa pri obci Lovinobaňa v smere na Zvolen zrazil s ďalším vozidlom.

Čítať viac