Na diaľnici D2 zasahoval záchranársky vrtuľník

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy letela dnes ráno k dopravnej nehode, ku ktorej došlo na diaľnici D2 v smere na Malacky.

Čítať viac

Pri Lokci sa zrazili dve autá

Dnes podvečer došlo na ceste pri obci Lokca (okres Námestovo) k dopravnej nehode dvoch vozidiel, pri ktorej sa zranilo deväť cestujúcich. Po prijatí výzvy o pomoc a neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník k miestu určenia.

Čítať viac

Motocyklistovi na Pezinskej Babe pomáhal vrtuľník

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy letela dnes popoludní na Pezinskú Babu, kde pomoc záchranárov potreboval 45-ročný motocyklista. Po páde z motorky si poranil hlavu, hornú a dolnú končatinu, pričom na okolnosti pádu si nepamätal.

Čítať viac

V Detve pristával záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice pristával dnes dopoludnia na trávnatej ploche sídliska v Detve. Pomoc záchranárov potrebovala 36-ročná žena po páde z ôsmeho poschodia bytového domu. U pacientky už prebiehala rozšírená kardiopulmonálna resuscitácia, ku ktorej sa pridal aj lekár leteckých záchranárov. Žiaľ, aj napriek veľkej snahe sa záchranárom nepodarilo obnoviť základné životné funkcie pacientky a svojim zraneniam na mieste podľahla. Záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu prázdny.

Čítať viac

Tragická dopravná nehoda pri Šintave

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní na ceste pred obcou Šintava v smere zo Šoporne (okres Galanta), bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník z Nitry.

Čítať viac

Pri dopravnej nehode na Záhorí pomáhal aj vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy vzlietol dnes ráno zo svojej základne a smeroval na pomoc k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi mestom Šaštín-Stráže a obcou Čáry. Po čelnej zrážke osobného motorového vozidla s kamiónom utrpel vodič osobného auta vážne poranenie hlavy, hornej a dolnej končatiny.

Čítať viac

Pri dvoch úrazoch v teréne pomáhal žilinský vrtuľník

Záchranársky vrtuľník zo Žiliny letel dnes popoludní najskôr do obce Klokočov (okres Čadca) na pomoc cyklistke, ktorá po páde z bicykla ostala ležať krátkodobo v bezvedomí. Záchranári jej na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a preniesli k vrtuľníku.

Čítať viac

Do lesa nad Rožňavou letel záchranársky vrtuľník

Dnes večer letel záchranársky vrtuľník z Košíc do lesného terénu nad Rožňavou. Rýchly a šetrný transport do nemocnice potreboval 18-ročný cyklista, ktorý si po páde z bicykla vážne poranil chrbticu.

Čítať viac

V obci Opoj zasahoval záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy letel dnes dopoludnia na pomoc dvojročnému dievčatku do obce Opoj (okres Trnava). Po pristátí vrtuľníka na futbalovom ihrisku si leteckí záchranári prevzali do svojej starostlivosti od pozemných záchranárov dievčatko, ktoré malo počas jazdy v zákrute nešťastne vypadnúť v autosedačke von z vozidla.

Čítať viac

Tragédia na ceste za Budmericami

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy vzlietol dnes popoludní zo svojej základne a smeroval k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi obcami Budmerice a Jablonec (okres Pezinok). Z miesta bolo hlásené osobné vozidlo, ktoré sa malo niekoľkokrát prevrátiť, pričom skončilo mimo vozovky.

Čítať viac