Pri obci Jasov narazilo auto do stromu

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes krátko popoludní medzi obcou Jasov a Moldavou nad Bodvou (okres Košice-okolie), bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Košíc. Osobné motorové vozidlo zišlo mimo vozovky, pričom narazilo do stromu.

Čítať viac

Do flotily leteckých záchranárov pribudli 3 vrtuľníky

Na začiatku každého nového roka bilancujeme ten predošlý. Rok 2020 bol zvláštny, bol náročný. Zložitým situáciám, ktorým sme počas neho čelili, zrejme budeme určitý čas čeliť aj naďalej a proti neviditeľnému nepriateľovi zvanému pandémia COVID-19, zdá sa, budeme musieť nielen ako zdravotníci, ale predovšetkým ako celá spoločnosť ešte zabojovať. Takmer tri dekády lietajú posádky spoločnosti AIR-TRANSPORT EUROPE nepretržite na pomoc tým, ktorí potrebujú urgentnú zdravotnú starostlivosť a rýchly prevoz do koncového zdravotníckeho zariadenia. Inak tomu nebolo ani v roku 2020. Zo svojich siedmich základní na Slovensku a jednej základne v susednom Česku leteli záchranári na pomoc spolu 2351 pacientom.

Čítať viac

V Derešskom kotli pomáhali leteckí záchranári skialpinistovi

Záchranársky vrtuľník z Popradu smeroval dnes popoludní na pomoc skialpinistovi do Derešského kotla. Po páde, ktorému predchádzalo strhnutie lavíny, utrpel našťastie len poranenie končatiny v oblasti predkolenia.

Čítať viac