Zrážka cyklistu s autobusom

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri zrážke cyklistu s autobusom. Nehoda sa stala v obci Krásno v okrese Partizánske. 77-ročný muž z okresu Partizánske utrpel pri náraze mozgovolebečné poranenie. Leteckí záchranári ho ošetrili a transportovali do FN v Nitre na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Nočný let k popálenej žene

V noci letela žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE do Trstenej. Priamo od pozemných záchranárov posádka prevzala pacientku z Rabče, ktorá si pri zakladaní ohňa v piecke spôsobila popáleniny II. a III. stupňa na 60% povrchu tela. Leteckí záchranári ju transportovali na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Ružinove.

Tragická zrážka osobného auta s vlakom

Do obce Michal na Ostrove (okr. Dunajská Streda) letela bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Na železničnom priecestí došlo k zrážke osobného auta s vlakom. Na mieste podľahol zraneniam vodič osobného auta z Orechovej Potône. Jeho 12-ročná dcéra utrpela viaceré poranenia hlavy, bola pri vedomí a po celom tele a hlave mala viac tržných rán. Od posádky RLP zo Šamorína ju prevzali leteckí záchranári, pokračovali v liečbe a transportovali ju do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch.

Zrážka cyklistky s osobným autom

Na hlavnej ceste medzi Senicou a Jablonicou zasahovala bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPOIRT EUROPE. Došlo tam k čelnej zrážke cyklistky s osobným autom. 47-ročná žena z Hlbokého utrpela pri zrážke zlomeniny oboch horných končatín, tiež dolnej končatiny, poranenia hlavy, otras mozgu. Pacientka bola pri vedomí, ale dezorientovaná. Primárne ju ošetrila posádka RLP zo Senice, následne ju odovzdali leteckým záchranárom. Tí pokračovali v liečbe a vrtuľníkom ju transportovali do UN v Bratislave na Kramároch.

Ranný zásah v Nízkych Tatrách

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela ráno o 5-tej do Nízkych Tatier. Skupina mladých ľudí tam nocovala. O 3-tej nadránom spadol zo skaly z Poludnice smerom do hustého a strmého lesa a padal asi 10 metrov 23-ročný muž z Liptovského Mikuláša. Na miesto leteli leteckí záchranári. Pomocou navijaku spustili k zranenému lekára. Ten ošetril muža s mozgovolebečným poranením a zlomeninou predlaktia, naložil do vákuového matraca a opäť navijakom ho evakuovali z terénu. Následne ho transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Leteckí záchranári spolupracovali s HZS Nízke Tatry.

Večerný zásah v Tesároch

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela večer do obce Tesáre. Na mieste bol asi 60-ročný muž s poranením krčnej chrbtice. Na mieste zasahovala aj posádka RLP Topoľčany. Leteckí záchranári transportovali muža do FN v Nitre k neurochirurgickému zákroku.

Zranený cyklista v Polomke

Popradská posádka VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE letela po zásahu vo Vysokých Tatrách do Polomky. Pri tréningu pred Slovenským pohárom v zjazde na bicykloch spadol a vážne sa zranil 32-ročný muž z Banskej Bystrice. Leteckí záchranári mu ošetrili otvorenú zlomeninu členka a transportovali do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

Pri Skalnatom plese sa zranila turistka z Českej republiky

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala vo Vysokých Tatrách. Na Skalnatom plese pri prechádzke okolo plesa spadla zo skaly 19-ročná žena z Karvinej. Pri páde na záhlavie si vážne poranila hlavu a leteckí záchranári ju transportovali po ošetrení do popradskej nemocnice.

1,5-ročné dievčatko spadlo z druhého poschodia

Pád z druhého poschodia prežilo 1,5-ročné dievčatko z Prievidze. Na mieste zasahovala pozemná záchranná služba, ktorá malú pacientku s tržnou ranou na tvári odovzdala v Bojniciach banskobystrickej posádke Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Leteckí záchranári ju vrtuľníkom transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Popálené ročné dievčatko

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zasahovala v Horných Orešanoch. Ročné dievčatko tam na seba stiahlo šálku s horúcou vodou. Dieťa utrpelo popáleniny I.-II. stupňa na hrudníku a ramene. Leteckí záchranári ho ošetrili a transportovali na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Ružinove.