Muža sfúkol silný vietor zo strechy garáže

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala vo Vlachove. 60-ročného muža tam údajne zo strechy garáže sfúkol silný vietor. Pri páde si spôsobil vážne zranenia viacerých častí tela. Na mieste spolu s leteckými záchranármi zasahovala aj posádka RLP z Dobšinej, ktorej silný vietor rovnako spôsobil problémy s vozidlom. Leteckí záchranári pacienta po ošetrení transportovali vrtuľníkom do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.

Zrážka dvoch osobných áut pri Zemplínskom Jastrabí

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela k dopravnej nehode pri Zemplínskom Jastrabí. Na križovatke došlo k zrážke dvoch osobných áut, v ktorých boli zranení vodiči vozidiel. Ťažšie zraneného pacienta, 30-ročného muža, zabezpečili a ošetrili leteckí záchranári a s mozgovolebečným poranením a ďalšími vážnymi zraneniami viacerých častí tela ho transportovali do Univerzitnej nemocnice v Košiciach. O druhého pacienta sa postarali posádky RLP a RZP z Trebišova.

Zranený 12-ročný lyžiar na Skalke pri Kremnici

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici. Do 12-ročného lyžiara zo Stupavy tam počas jazdy na vleku vrazil iný lyžiar a pri zrážke mu spôsobil zlomeninu predkolenia. Lyžiarska služba privolala leteckých záchranárov. Tí pacienta ošetrili a transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Muž spadol zo stromu zo 7-metrovej výšky

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Dolnej Dubovej. Pri pílení dreva tam spadol zo stromu zo 7-metrovej výšky 44-ročný muž. Pri páde si spôsobil otras mozgu a úraz chrbtice. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Trnave.

Dopravná nehoda v Kuzmiciach

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela k dopravnej nehode. V Kuzmiciach havarovalo pravdepodobne po šmyku osobné auto. V aute bol 25-ročný muž z Trebišova, ktorý bol v bezvedomí a utrpel mozgovolebečné poranenie. Na mieste leteckí záchranári spolupracovali s posádkou RZP. Pacienta lekár VZZS zaintuboval, zabezpečil základné životné funkcie a vrtuľníkom ho transportovali do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.

Zásah v obci Nesvady

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v obci Nesvady. Po zásahu elektrickým prúdom resuscitovali 3-ročné dieťa. Na mieste spolupracovali s posádkou RLP Kolárovo. Oživovacie postupy žiaľ neboli úspešné.

Pád z lešenia si vyžiadal vážne zranenia

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Žiaru nad Hronom. Pri páde z lešenia sa tam vážne zranil 27-ročný muž z Jasenia. Leteckí záchranári prevzali pacienta od RLP Žiar nad Hronom a pokračovali v liečbe. Muža s vážnymi poraneniami hlavy transportovali do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

Tragická dopravná nehoda v Hrušovanoch

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela podvečer k vážnej dopravnej nehode. V Hrušovanoch zrazilo osobné auto 42-ročnú ženu a jej 12-ročného syna. Ženu na mieste záchranári resuscitovali, avšak oživovacie postupy neboli úspešné a pacientka svojim zraneniam na mieste podľahla. Leteckí záchranári transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave 12-ročného chlapca, ktorý mal mozgovolebečné poranenie a ďalšie vážne zranenia viacerých častí tela.

Na Donovaloch sa zranil snowboardista

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní na Donovaly. Na Zahradišti sa zranil mladý snowboardista z Bratislavy. Pri doskoku prepadol cez rameno pričom si ho zranil a tiež si spôsobil poranenia hlavy. Po ošetrení ho transportovali vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrice.

Na Martinských holiach sa zranil lyžiar

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela na Martinské hole. Pri páde na terénnej nerovnosti na svahu sa zranil 46-ročný lyžiar z Bratislavy. Lyžiarska služba pacienta odovzdala leteckým záchranárom. Tí pokračovali v liečbe zraneného pravého predkolenia a následne pacienta transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine.