80-ročného muža dobodala družka

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela večer do obce Marianka. Údajne po hádke tam dobodala žena svojho 80-ročného druha. Ten utrpel bodné poranenia hlavy, hrudníka, brucha a hornej končatiny. Leteckí záchranári muža po ošetrení v stabilizovanom stave transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Tragédia pri práci v Šútovskom sedle

Na výzvu Krajského operačného strediska letela dnes do Šútovského sedla trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Pri práci v lese tam traktor privalil 53-ročného lesného robotníka zo Šútoviec. Pacient utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Večerný technický zásah v lese pri Hnúšti

Neskoro večer ukončila záchrannú akciu banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. V lese pri Hnúšti spadol zo stromu zo 6-metrovej výšky 24-ročný muž z Hnúšte. V nedostupnom teréne zasahoval vrtuľník. Lekár sa k zranenému dostal pomocou palubného navijaku priamo zo vzduchu. Muža s poranením chrbtice ošetril, naložil do vákuového matraca a pomocou navijaku ich opäť evakuovali z terénu. Vrtuľníkom ho potom transportovali do FNsP v Banskej Bystrici.

Dopravná nehoda pri Svidníku

Pre pacientku po dopravnej nehode letela predpoludním košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. V okolí Svidníka sa zrazilo osobné auto s kamiónom. Na mieste zasahovala posádka RLP, ktorá zranenú, 44-ročnú ženu z Duplína (okr. Stropkov), previezla do nemocnice. Pacientku s poranením hlavy, hrudníka chrbtice následne prevzali leteckí záchranári a vrtuľníkom ju transportovali na Kliniku úrazovej chirurgie UN v Košiciach. Leteckí záchranári následne transportovali aj spolujazdkyňu z tejto dopravnej nehody, ktorá po krátkom bezvedomí a stabilizácii, bola transportovaná rovnako na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.

Zrazený cyklista v Čiernej vode

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR-TRANSPORT EUROPE zasahovala podvečer v obci Čierna voda. Cyklistu vo veku 51rokov tam zrazilo osobné motorové vozidlo. Vodič podľa dostupných informácií z miesta nehody ušiel. Muža s viacpočetnými ťažkými zraneniami začala resuscitovať posádka RZP z Galanty, v resuscitácii následne pokračovali aj leteckí záchranári. Žiaľ, resuscitácia úspešná nebola.

Muž utrpel popáleniny na 60% povrchu tela

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní do Čadce. Priamo z nemocnice prevzali pacienta, ktorý údajne pri rozkladaní ohňa utrpel popáleniny. Muž z Krásnej nad Kysucou vo veku 51 rokov utrpel popáleniny až na 60% povrchu tela a tiež popáleniny dýchacích ciest. Vrtuľníkom ho leteckí záchranári transportovali na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Ružinove.

6-ročné dievčatko vypadlo z 3. poschodia

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letelo do obce Vrbové pri Piešťanoch. Z 3.poschodia vypadlo 6-ročné dievčatko. Pri páde do trávy utrpelo poranenie hrudníka, bolo však pri vedomí. Po ošetrení ju leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Zrazená chodkyňa v Štúrove

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní k dopravnej nehode. V Štúrove, časti Nána, došlo k zrážke chodca. Na mieste posádka zistila, že zrazená 52-ročná chodkyňa z obce Obid v okrese Nové Zámky, utrpela vážne zranenia viacerých častí tela a tiež mozgovolebečné poranenie. Po ošetrení ženu v umelom spánku transportovali vrtuľníkom do FN v Nových Zámkoch.

Tragický lesný úraz pri Domaši

K lesnému úraz pri Domaši letela košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Pri práci v lese tam vyrúbaný strom zasiahol 52-ročného lesného robotníka z Remenín v okrese Vranov nad Topľou. Na mieste zasahovala aj posádka RLP z Vranova nad Topľou, ktorá začala s resuscitáciou pacienta. V oživovacích postupoch pokračovali leteckí záchranári, avšak neúspešne.

16-ročné dievča spadlo z 8-metrovej výšky

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Senca. Z okna rodinného domu približne z 8-metrovej výšky vypadlo 16-ročné dievča. Pri páde utrpelo poranenie driekovej chrbtice a členka. Na mieste zasahovali pozemní záchranári, ktorí žiadali o spoluprácu vrtuľník. Leteckí záchranári prevzali pacientku a v stabilizovanom stave ju transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.