V oblasti Malých Karpát zasahoval záchranársky vrtuľník

Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy letela dnes podvečer do Malých Karpát, kde v oblasti Nad Šenkárkou spadla cyklistka, pričom krátkodobo bola v bezvedomí. Pádom utrpela rozsiahlu tržnú ranu na hlave a ďalšie povrchové odreniny po tele.

Čítať viac

Pri Bottove skončilo auto prevrátené na streche

Záchranársky vrtuľník zo svojej základne v Banskej Bystrici bol dnes podvečer privolaný k obci Bottovo (okres Rimavská Sobota), odkiaľ bola hlásená nehoda osobného motorového vozidla prevráteného na streche mimo vozovky.

Čítať viac

Dopravná nehoda v Radôstke sa skončila tragicky

Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny prijala dnes popoludní požiadavku o urgentný let k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Radôstka (okres Čadca). Osobné motorové vozidlo tam narazilo do zvodidiel a následne skončilo mimo vozovky.

Čítať viac

Muž utrpel v lese vážny úraz hlavy

Dnes krátko popoludním bola požiadaná posádka leteckých záchranárov zo svojej základne v Nitre o neodkladný let k obci Repište (okres Žiar nad Hronom). Pomoc záchranárov potreboval 60-ročný muž, ktorého v lese zasiahol padajúci kmeň stromu priamo do hlavy.

Čítať viac

Pri obci Somotor sa zrazili dve autá

Dnes ráno bol privolaný záchranársky vrtuľník z Košíc k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Somotor (okres Trebišov). Išlo o zrážku dvoch áut, pri ktorej sa zranili traja účastníci dopravnej nehody. Po pristátí vrtuľníka si leteckí záchranári prevzali do svojej starostlivosti 24-ročného vodiča, ktorý bol po zrážke krátkodobo v bezvedomí, na okolnosti nehody si nepamätal.

Čítať viac

Na Hrebienku skolaboval muž

Záchranársky vrtuľník so svojou posádkou z popradskej základne smeroval dnes popoludní na Hrebienok na pomoc mužovi s náhlou zástavou obehu. Lekárku vysadil operátor z paluby pomocou palubného navijaka.

Čítať viac

Pri Viničnom sa zrazilo niekoľko áut

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Bratislavy bola dnes popoludní požiadaná o urgentný let k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Viničné (okres Pezinok). Išlo o zrážku dvoch osobných motorových vozidiel a jedného nákladného vozidla.

Čítať viac

Pri dopravnej nehode pri Pliešovciach zasahoval aj vrtuľník

K zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, ku ktorej došlo dnes predpoludním pri obci Pliešovce (okres Zvolen), bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Na mieste si posádka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti muža, ktorý nárazom utrpel vážne poranenie hlavy. Na umelej pľúcnej ventilácii bol v kritickom stave letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník letel na pomoc vážne zranenej cyklistke

Leteckí záchranári zo Žiliny pristávali dnes popoludní na futbalovom ihrisku v Kysuckom Novom Meste, kde pozemní záchranári doviezli vážne zranenú cyklistku z dopravnej nehody. 33-ročná žena utrpela rozsiahle poranenie hlavy. Záchranári vynaložili maximálne úsilie pre jej záchranu, žiaľ, zranenia, ktoré utrpela boli tak rozsiahle, že jej už nedokázali pomôcť a lekár musel skonštatovať úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na svoju základňu bez pacientky.

Čítať viac

V Šamoríne pomáhal záchranársky vrtuľník surfistovi

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy pristával dnes podvečer na ihrisku v Šamoríne. Posádka leteckých záchranárov si tam od rýchlej lekárskej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 47-ročného muža, ktorý sa mal počas surfovania zraziť s loďou.

Čítať viac