K dvom úrazom letel záchranársky vrtuľník

Dnes ráno bola posádka leteckých záchranárov z Bratislavy privolaná do obce Pernek. Na miestnom futbalovom ihrisku si od posádky rýchlej lekárskej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 41-ročného pilčíka, ktorému v lesnom teréne pri pílení privalilo drevo dolnú končatinu.

Čítať viac

Vo Veľkej Studenej doline spadol horolezec

Záchranársky vrtuľník z Popradu vzlietol dnes ráno zo svojej základne a po tom, čo sa na palubu vrtuľníka v Starom Smokovci pridal k posádke aj jeden člen Horskej záchrannej služby, smeroval do Veľkej Studenej doliny. Pomoc z ťažko dostupného terénu potreboval 24-ročný horolezec, ktorý sa pri lezení Groszovho ľadopádu pošmykol a spadol.

Čítať viac

Vážny úraz turistu pod Kriváňom

Dnes ráno prišlo na stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby v Poprade volanie o pomoc. Po neodkladnom vzlete smeroval vrtuľník do Starého Smokovca, kde sa na palubu k leteckým záchranárom pridal aj jeden člen Horskej záchrannej služby. Posádka záchranárskeho vrtuľníka tak nabrala smer pod vrch Kriváň. Jeden člen zo skupiny turistov, ktorí plánovali výstup na Kriváň sa pošmykol a padal dole strmým terénom približne 200 metrov.

Čítať viac

Zraneného motocyklistu prevážal záchranársky vrtuľník

Leteckí záchranári z Bratislavy boli dnes popoludní privolaní na pomoc do motokrosového areálu v Čataji. V starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci sa nachádzal 31-ročný motocyklista, ktorý spadol, preletel cez riadidlá a po páde ostal krátkodobo v bezvedomí.

Čítať viac

Auto pri Horných Vesteniciach ostalo prevrátené na streche

Záchranársky vrtuľník z Trenčína pristával dnes dopoludnia na ceste pri obci Horné Vestenice (okres Prievidza). 76-ročný vodič skončil so svojim osobným motorovým vozidlom prevrátený na streche.

Čítať viac

Muž napadnutý býkom v Jarovniciach

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes krátko predpoludním privolaná do obce Jarovnice (okres Sabinov). Pomoc leteckých záchranárov potreboval 53-ročný muž, ktorého na miestnom poľnohospodárskom družstve napadol býk a spôsobil mu pomliaždeniny hornej časti tela.

Čítať viac

Tragická dopravná nehoda pri Rohožníku

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes v ranných hodinách pri obci Rohožník smerom na obec Sološnica (okres Malacky), bol privolaný aj záchranársky vrtuľník. Išlo o zrážku osobného motorového vozidla s dodávkou, pri ktorej, žiaľ, vyhasol život mladej vodičky.

Čítať viac

V Mengusovskej doline zasahoval vrtuľník

Posádka leteckých záchranárov bola dnes popoludní privolaná do Mengusovskej doliny k pádu skialpinistu. Po rekognoskácií terénu v oblasti Žabích plies bol lekár do terénu vysadený pomocou techniky palubného navijaka.

Čítať viac

Pri dopravnej nehode pri Veľkých Levároch zasahoval vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol dnes napoludnie privolaný k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Veľké Leváre. Rýchly a šetrný transport do nemocnice potreboval 44-ročný vodič, do ktorého narazilo nákladné vozidlo.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník zasahoval v Žiari nad Hronom

Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice pristával dnes popoludní na školskom ihrisku v Žiari nad Hronom. Posádka rýchlej lekárskej pomoci doviezla leteckým záchranárom 6-ročného chlapca, ktorý bol pravdepodobne napadnutý svorkou psov.

Čítať viac