V Zlatých Moravciach zachytilo auto 6-ročné dieťa

Nitrianski leteckí záchranári leteli dnes večer na pomoc 6-ročnému dieťaťu, ktoré na ceste v Zlatých Moravciach zachytilo auto. Po kolízií bolo pri vedomí, utrpelo povrchové poranenia po tele, najviac v oblasti hlavy. Privolaní pozemní záchranári ho po poskytnutí primárneho ošetrenia priviezli k vrtuľníku, ktorý pristál na neďalekom ihrisku. Leteckí záchranári ho následne letecky transportovali do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

V obci Snakov sa zrazili dvaja motorkári

Posádka leteckých záchranárov z Popradu bola podvečer opäť vyzvaná na zásah, tentokrát smerovala k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Snakov (okres Bardejov). Po zrážke dvoch motorkárov potreboval pomoc leteckých záchranárov 31-ročný muž, ktorý utrpel poranenie hlavy s poruchou vedomia a fraktúru dolnej končatiny. Pozemní záchranári ho po ošetrení previezli k vrtuľníku. Na umelej pľúcnej ventilácií bol následne letecky prevezený do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Vrtuľník z Popradu zasahoval v Slovenskej Vsi

Dnes predpoludním bola posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu požiadaná o pomoc pre 49-ročného muža do obce Slovenská Ves (okres Kežmarok). V rodinnom dome, pravdepodobne po páde z poschodia, ho našli v bezvedomí ležať rodinní príslušníci. K zranenému bola privolaná aj posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá mu poskytla neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne previezla na futbalové ihrisko, kde ich už čakal pripravený záchranársky vrtuľník. Po doplnení liečby a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol s podozrením na epileptický záchvat letecky transportovaný do popradskej nemocnice.

Dopravná nehoda troch osobných áut na diaľnici D1

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Bratislavy letela včera večer k dopravnej nehode, ktorá sa stala na diaľnici D1 v smere do Trnavy, pri ktorej sa zrazili 3 osobné autá. Pilot vrtuľníka pristál priamo na diaľnici, ktorú vopred zabezpečili príslušníci policajtov a hasičov. Všetci zranení účastníci nehody boli v starostlivosti privolanej RLP. Lekárka leteckých záchranárov si prevzala najmladšieho účastníka nehody, 2-ročného chlapčeka, ktorý bol pri vedomí, utrpel povrchové poranenia po tele. Po preložení na palubu vrtuľníka bol v sprievode svojej mamy letecky transportovaný do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice.

Vo Veľkom Mederi zrazil kamión chlapca

Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy letela dnes popoludní do Veľkého Medera na pomoc 15-ročnému chlapcovi, ktorého zrazil kamión. Pilot vrtuľníka pristál na neďalekom vhodnom a bezpečnom mieste na pristátie. Lekárka leteckých záchranárov si tam prevzala od posádky RLP pacienta, ktorý utrpel vážne poranenie hlavy a bol v bezvedomí. Po doplnení liečby a zabezpečení základných životných funkcií bol vo vážnom stave, na umelej pľúcnej ventilácií letecky transportovaný do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

V obci Tupá došlo k zrážke kamióna s osobnými autami

K vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes ráno v obci Tupá (okres Levice) boli privolaní leteckí záchranári z nitrianskeho strediska. Po bezodkladnom vzlete a pristátí vrtuľníka v blízkosti miesta nehody si jeho posádka prevzala do svojej starostlivosti 32-ročnú spolujazdkyňu z osobného auta, ktorá utrpela rozsiahle poranenia viacerých častí tela. Po zabezpečení základných životných funkcií a príprave na letecký transport bola pacientka s polytraumou následne letecky prevezená do Fakultnej nemocnice v Nitre. Ostatných zranených ošetrili a previezli do nemocnice pozemní záchranári.

Pri obci Klobušice sa stala tragická dopravná nehoda

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Trenčína bola dnes ráno privolaná k vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste pri obci Klobušice (okres Ilava). Po čelnej zrážke, ku ktorej došlo medzi dvoma osobným autami sa na mieste nachádzali traja zranení, ktorí ostali vo vozidlách zakliesnení. Po prílete k miestu nehody už boli za pomoci hasičov všetci zranení z vozidiel vyslobodení. Najťažšie zranená spolujazdkyňa jedného z áut však utrpela tak rozsiahle poranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal ťažko zraneného vodiča, ktorý utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela. Po neodkladnom zdravotnom ošetrení bol preložený na palubu vrtuľníka a vo vážnom stave s polytraumou letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Leteckí záchranári leteli na pomoc mužovi na Zbojnícku chatu

Leteckí záchranári z Popradu boli dnes dopoludnia privolaní na pomoc pre 24-ročného muža na Zbojnícku chatu, ktorému začala opúchať dolná končatina. Vzhľadom na stále pretrvávajúce veľké lavínové nebezpečenstvo (4. stupeň) v horách a nemožnosť dosiahnuť pacienta pozemne, vykonali leteckí záchranári bezodkladný vzlet k pacientovi. Po prílete k chate bol lekár leteckých záchranárov spustený do terénu pomocou palubného navijaka. Na mieste mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, po ktorom boli obaja z miesta evakuovaní. Počas medzipristátia bol pacient preložený na palubu vrtuľníka a s podozrením na trombózu dolnej končatiny letecky prevezený do nemocnice v Poprade.

V lesnom teréne došlo ku kolízií motorkára s lesnou zverou

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Košíc letela dnes večer do obce Veľký Folkmar (okres Gelnica). V lesnom teréne došlo ku kolízií motorkára s lesnou zverou následkom čoho utrpel 40-ročný motorkár poranenie hornej končatiny a niekoľko odrenín po tele. Po pristáti záchranárskeho vrtuľníka na mieste vzdialenom približne 500 metrov od miesta udalosti bol lekár leteckých záchranárov pomocou RZP transportovaný k zranenému mužovi. Po poskytnutí primárneho zdravotného ošetrenia bol späť prevezený k vrtuľníku a následne v stabilizovanom stave letecky transportovaný na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Do Liptovskej Tepličky letel záchranársky vrtuľník

Leteckí záchranári z Popradu leteli dnes dopoludnia do obce Liptovská Teplička (okres Poprad), kde ich pomoc potreboval 11-ročný chlapec. Počas hrania sa na záhrade mu otváracia časť vlečky zasiahla dolnú končatinu v oblasti stehna. Privolaná rýchla zdravotná pomoc mu zranenú končatinu ošetrila a chlapca previezla k miestu, kde mohol bezpečne pristáť záchranársky vrtuľník. Po doplnení liečby lekárkou leteckých záchranárov bol malý pacient preložený na palubu vrtuľníka a so suspektnou zlomeninou stehna bol v sprievode svojej mamy letecky transportovaný na centrálny príjem popradskej nemocnice.