2008-06-29

Košická posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE dnes popoludní pomáhala 19 - ročnému Martinovi Z. zo Žiaru nad Hronom. Počas turistickej vychádzky na Ostrý vrch v okrese Svidník mal poruchu vedomia. Po poskytnutí prvej pomoci bol vrtuľníkom prepravený do nemocnice vo Svidníku.

2008-06-29

Dnes popoludní na ceste medzi Kuchyňou a Rohožníkom , okr. Malacky, narazil vodič osobného auta do rodinky idúcej na bicykloch. Na mieste nehody zasahovala bratislavská posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE. Do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch po resuscitácii prevážala 5 -ročného chlapca Tomáša Ž. z Rohožníka, ktorý utrpel veľmi ťažké poranenia. Podľa neoverených správ dieťa v nemocnici zomrelo. Jeho rodičia boli zranení.

2008-06-28

Z lešenia ,z výšky približne 3 metre , spadol dnes v obci Kovarce, okr. Topolčany, 47 ročný muž. Nitrianská posádka Ĺeteckej záchrannej zdravotnej služby ATE ho so zraneniami hlavy a chrbtice previezla do FN v Nitre.

2008-06-23

Košická posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE letela dnes popoludní na pomoc 17 -ročnému chlapcovi, ktorého zavalil múr v obci Šamudovce , okr. Michalovce. Po prílete na miesto nehody sa lekár dozvedel, že chlapec je pravdepodobne od včerajšieho dňa mŕtvy. Posádka sa vrátila späť na základňu

2008-06-23

Na vysokotatranskej magistrále medzi Zamkovského chatou a Skalnatým plesom, na mieste, ktoré sa volá Pekná vyhliadka, odpadla dnes krátko pred poludním 62 - ročná česká turistka J.N. z Olovnice , okr. Mělník. Na mieste nehody zasahovala popradská posádka Leteckej záchrannej zdravotnej sluižby ATE, ktorá pri turistke vysadila lekára Mareka Rigdu. Po poskytnutí prvej pomoci bola prevezená do popradskej nemocnice. Ak je na horách veľmi pekné a horúce počasie, najmä starší ľudia by mali odložiť vysokohorské túry na priaznivejšie a najmä chladnejšie dni.

2008-06-22

Dnes o 21:10 hod. sa skončila záchranná akcia Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE v masíve vrchu Branisko, Prešovský kraj . V lokalite vrchu Ľubica nad obcou Dúbrava skákal s padákom 44 - ročný paraglajdista Piotr Ján G. , súkromný podnikateľ z poľského mesta Rzeszów. Spadol , keď mu vietor podfúkol padák . So zatvoreným padákom po dopade na zem si spôsobil rozsiahle poranenia nôh, chrbtice a mnohé iné. Na mieste nehody zasahovali hasiči a posádka popradského vrtuľníka LZZS ATE. Paraglajdista bol prepravený do popradskej nemocnice.

2008-06-22

Posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE z košického strediska zasahovala dnes podvečer pri dopravnej nehode dvoch osobných aut na ceste medzi Jabloňovom a Hrhovom pod Soroškou. 70 ročnú pani A.Sz. / nemáme údaje o jej bydlisku, bola pravdepodobne z Košíc) s polytraumou vrtuľník transportoval do FN v Košiciach.

2008-06-22

Na snehovom poli v Lúčnom sedle (2166 m.n.m.), ktoré sa nachádza medzi Končistou a Tupou vo Vysokých Tatrách sa na snehovom poliu pošmykol 53 ročný turista Dušan K. z B. Bystrice. Počas pádu si vykĺbil rameno. Po ošetrení lekárom Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE bol posádkou vrtuľníka dopravený do popradskej nemocnice. Počas víkendu je to už tretí prípad úrazu na snehových poliach vo Vysokých Tatrách, pri ktorých zasahovala LZZS ATE.

2008-06-22

Na snehovom poli pod Priečnym sedlom vo Veľkej Studenej doline vo V. Tatrách sa dnes predpoludním pošmykla 48 - ročná turistka D.T. z Bošáce, okr. Nové Mesto n/ Váhom. Po náraze na skaly si poranila dolné a horné končatiny. Po ošetrení lekárom Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE MUDr. Jánom Stankovičom ju posádka vrtuľníka dopravila do popradskej nemocnice. Snehové polia aj napriek mnohým výstrahám lákajú turistov. Každý krok po nich môže byť nebezpečný. Ak sa im dá vyhnúť, treba ich obísť a vyhľadať bezpečnejšiu cestu.

2008-06-21

Prilievanie horľaviny do grilu sa nevyplatilo 30 - ročnému Miroslavovi Š z Nitry. Dnes popoludní utrpel popáleniny na 25 percentách tela. Na letisko v Nitre - Janíkovciach ho dopravila sanitka RZP a odtiaľ pod dohľadom lekára ho vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE transportoval na Popáleninové centrum nemocnice v Bratislave - Ružinove.