2008-01-30

Sedemročný poľský lyžiar P.B. z Gdaňska si dnes predpoludním vážne poranil dolnú končatinu na lyžiarskom svahu v Lomnickom sedle vo V. Tatrách. Po ošetrení Lyžiarskou službou a lekárom leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE Marekom Rigdom ho posádka vrtuľníka previezla do popradskej nemocnice.

2008-01-25

Na na zjazdovke zo Soliska vo Vysokých Tatrách si dnes popoludní poranila chrbát 21- ročná snowboardistka V.B. z Košíc. V spolupráci s lyžiarskou službou Dobrovoľného zboru Tatranskej horskej služby ju po ošetrení do popradskej nemocnice dopravila posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE.

2008-01-23

Záchranári RLP Urgent z Levíc a z Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Nitra, zasahovali dnes popoludní v Tlmačoch, okres Levice. Za nezistených okolností tu utrpel bodnú ranu do brucha 20 - ročný Martin O. Po poskytnutí prvej pomoc,i bol v rozvíjajúcom sa šoku, urýchlene prevezený vrtuľníkom LZZS ATE do Fakultnej nemocnice v Nitre.

2008-01-20

V Bátorových Kosihách, okr. Komárno, bola dnes popoludní za nezistených okolností pichnutá nožom do krku 63- ročná E.K. Na mieste nehody zasahovala Rýchla zdravotná pomoc. Zranenie ženy bolo veľmi vážne a vyžadovalo si urýchlený prevoz do nemocnice. Na pomoc priletela posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Nitra, ktorá ženu previezla do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch.

2008-01-18

Dnes popoludní prevážala posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Nitra z komárňanskej nemocnice do nemocnice v Nitre Andreu N.,z Medveďova ktorá pri zrážke dvoch osobných automobilov utrpela ťažké poranenia chrbtice.

2008-01-18

Dnes, krátko popoludní zasahovala posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Nitra pri dopravnej nehode neďaleko obce Nemčiňany pri Zlatých Moravciach. Po zrážke dvoch osobných automobilov utrpeli zranenia traja pasažieri. Jedného z nich 59 - ročného Pavla V. zo Zlatých Moraviec vrtuľník transportoval do nemocnice v Nitre.

2008-01-17

35 - ročná chodkyňa L.P. z Nového Mesta nad Váhom sa ťažko zranila pri dopravnej nehode neďaleko Piešťan. S ťažkým úrazom v kritickom stave ju previezla posádka vrtuľníka LZZS ATE zo strediska Nitra do nemocnice v Bratislave . Jej zdravotný stav bol na druhý deň stabilizovaný.

2008-01-15

Posádka bratislavského strediska LZZS ATE prevážala dnes z Levíc do nemocnice na Kramároch v Bratislave 4 a pol ročného Jakuba M. Jeho strýko manipuloval s rozbuškou, ktorá neočakávane vybuchla. Črepiny malému chlapcovi poranili brucho.

2008-01-14

V lesnom poraste na kopci Čertova hoľa, južne od Henclovej, okr. Gelnica, si dnes krátko pred poludním , po páde v strmom teréne, ťažko poranil nohu 55 ročný lesný robotník M.P. z Povrazníka, okr. Banská Bystrica. Na výzvu KOS Košice, letela na miesto nehody posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu - pilot János Bók, lekár Marek Rigda a záchranár Martin Pavlovský. Lekár bol ,s pomocou navijaka, vysadený k zranenému.Po ošetrení zraneného robotníka dopravili na palubu a transportovali do popradskej nemocnice.

2008-01-07

Skupinka mladých snowboardistov sa vybrala dnes na lyžovačku na vrch Kopec v južnom predhorí Nízkych Tatier nad obcou Priechod, okr. Banská Bystrica. Popoludní potreboval pomoc 16-ročný Michal Z. z Banskej Bystrice, ktorý si v nedostupnom teréne v malom žľabe poranil nohu. Na výzvu Krajského operačného strediska letela na miesto nehody posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE z Banskej Bystrice. S pomocou navijaka spustila k poranenému lekára, ktorý ho po ošetrení dopravil na palubu a s otvorenou zlomeninou predkolenia bol vrtuľníkom prepravený do Roseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.