2007-06-30

Dnes popoludní, počas jazdy z Chaty pri Popradskom plese, spadol na ceste 41 ročný cyklista P.S. z Horehronia. Po páde bol v bezvedomí. Po prílete posádky LZZS ATE - pilot Milan Hoholík, lekár Henryk Zajac a záchranár Martin Pavlovský, bol ošetrený a prepravený vrtuľníkom do popradskej nemocnice.

2007-06-29

V nočných hodinách sa skončila záchranná akcia vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách. Dvaja maďarskí horolezci z Budapešti vyliezli Žltú stenu v Malej Studenej doline a potom cez Malý hrot a Štrbinu v Prostrednom zostupovali do Veľkej Studnenej doliny. Počas zostupu narazili na snenové polia. Jeden z nich 35 ročný P.Cs si poranil dolnú končatinu. Keďže sa báli pokračovať v zostupe, zavolali na pomoc záchranárov. Zo západnej steny Prostredného hrotu ich vyslobodila posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu - pilot Milan Hoholík, lekár Henryk Zajac a záchranár Martin Pavlovský. Zraneného previezla do popradskej nemocnice.

2007-06-29

V nočných hodinách sa skončila záchranná akcia vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách. Dvaja maďarskí horolezci z Budapešti vyliezli Žltú stenu v Malej Studenej doline a potom cez Malý hrot a Štrbinu v Prostrednom zostupovali do Veľkej Studnenej doliny. Počas zostupu narazili na snenové polia. Jeden z nich 35 ročný P.Cs si poranil dolnú končatinu. Keďže sa báli pokračovať v zostupe, zavolali na pomoc záchranárov. Zo západnej steny Prostredného hrotu ich vyslobodila posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu Zraneného previezla do popradskej nemocnice.

2007-06-29

V lokalite Dubové - búdy juhozápadne od Turčianskych Teplíc sa dnes popoludní zrazil vetroň s ultraľahkým lietadlom.

Čítať viac

2007-06-28

V Obručnom, okr. Stará Ľubovňa, sa dnes podvečer zrazili osobné autá. Niekoľko osôb utrpelo ťažko a ľahšie zranenia. Ťažko zranenú ženu / bez totožnosti/ previezla posádka vrtuľníka LZZS ATE z miesta nehody do prešovskej nemocnice.

2007-06-24

Na snehovom poli pod Sedielkom, v Malej Studenej doline vo V. Tatrách, sa dnes podvečer pošmykol 34 ročný Zsold I. z Budapešti. Nárazom na skaly si poranil hlavu, zlomil sánku, predlaktia rúk a utrpel ďalšie poranenia. Posádka LZZS ATE z Popradu - pilot János Bók, lekár Rado Burian a záchranár Ján Horevaj ho po ošetrení prepravila do popradskej nemocnice.

2007-06-24

Veľká skalná lavína, ktorá sa zrútila dnes popoludní z Priečnej vežičky neďaleko Priečneho sedla vo Vysokých Tatrách zasiahla turistov pohybujúcich sa pod Priečnym sedlom v Malej Studenej doline . O 12:53 hod. prijala výzvu Horskej záchrannej služby posádka vrtuľníka LZZS ATE v Poprade - pilot János Bók, lekár Rado Burian a záchranár Ján Horevaj. Na miesto nehody vzala záchranára HZS. Lavína zasiahla 6 turistov z nich 4-člennú rodinu zo Žďáru nad Sázavou v Českej republike.

Čítať viac

2007-06-20

Z nitrianského vrchu Zobor (588 m.n.m.) sa dnes popoludní spúšťal 35 ročný paraglajdista M.V. z Nitry. Počas letu sa jeho padák stal neovládateľný a spadol približne do 20 mterovej hĺbky na skalu a potom na stromy. Keďže bol v ťažkodostupnom teréne na vrchol Zobora ho lanom vytiahli nitrianski hasiči a posádka LZZS ATE - stredisko Nitra. Po ošetrení bol so zlomenou nohou vrtuľníkom prepravený do nitrianskej nemocnice. Akcia sa skončila o 17:30 hod.

2007-06-20

Dnes popoludní, v lesnom porase približne 6 km od dolnej nádrže PVE na Čiernom Váhu, sa pri manipulácii na lesnej lanovke odtrhla kladka. Zasiahla dvoch lesných robotníkov. Jeden bol ľahko a druhý ťažko poranený. Posádka vrtuľníka LZZS ATE z popradského strediska po poskytnutí prvej pomoci transportovala 33 ročného Jaroslava V. s ťažkým poranením hlavy , krku a ďalšími zraneniami do popradskej nemocnice.

2007-06-20

Výbuch palivovej nádrže nákladného auta dnes popoludní zranil 46 ročného Jozefa L. z Malcova, okr. Bardejov. Výbuch nastal pri rozoberaní starého nákladného auta neďaleko železničnej stanice v Starej Ľubovni. Na mieste nehody rýchlo a s vysokou profesionalitou zasahovala posádka RLP a hasiči zo Starej Ľubovne. Po ošetrení transportovala zraneného, s popáleninami 1- 3 stupňa na povrchu celého tela, posádka vrtuľníka LZZS ATE z košického strediska do Popáleninového centra v nemocnici v Šaci.