2007-02-27

Na gumenom kolese sa popoludní spúšťal po lyžiarskom svahu Interski na Štrbskom Plese 32 ročný Žilinčan. Nezvládol rýchly zjazd, narazil a poranil si hrudník. Posádka vrtuľníka LZZS ATE - pilot János Bók, lekár Marek Rigda a záchranár Ján Horevaj, v spolupráci s lyžiarskou službou DZ THS ho po ošetrení dopravila do popradskej nemocnice

2007-02-25

Posádka vrtuľníka LZZS ATE popoludní zasahovala v Lomnickom sedle vo V. Tatrách. So zraneným hrudníkom dopravila do popradskej nemocnice 52 ročného lyžiara z Buzitky , okr. Fiľakovo.

2007-02-18

Nočný let absolvovala posádka vrtuľníka bratislavského strediska LZZS ATE z levickej nemocnice do Bratislavy. Do popáleninového centra ružinovskej nemocnice prepravovala šesťročného chlapca L.R. z Levíc, ktorý mal na 40 % tela popáleniny 2.stupňa. Utrpel ich doma, keď na neho nesťastnou náhodou vylial hrniec s horúcou vodou jeho súrodenec. Posádku tvoril pilot Ján Breuer, lekár Ján Jamriška a záchranár Vladimír Novák.

2007-02-17

Na bežkársku túru zo Šumiaca/ 880 m.n.m./ na Kráľovú hoľu /1946 m.n.m./ sa predpoludním vybral 49 ročný Popradčan. Namáhavý výstup po snehu mu ubral zo síl a lyžiar skolaboval. Priatelia, s ktorými bol na túre, požiadali o pomoc Krajské operačné stredisko na tiesňovom čísle 112, ktoré vyzvalo LZZS ATE z Popradu na zásah. Posádka vrtuľníka - pilot Andrej Kohút, lekár Henryk Zajac a záchranár Martin Pavlovský bola veľmi rýchlo na mieste nehody. Lyžiar mal srdcové ťažkosti. Po poskytnutí prvej pomoci bol s pomocou navijaka dopravený na palubu vrtuľníka a v relatívne zlepšenom stave prevezený do popradskej nemocnice.

2007-02-16

V popoludňajších hodinách sa v Západných Tatrách začala záchranná akcia Leteckej záchrannej zdravotnej ATE služby a HZS. Dvojica českých turistov, pravdepodobne skialpinistov podnikla hrebeňovú túru. Na hrebeni sa pod 21 ročným lyžiarom z Ústí nad Orlicí odtrhol snehový previs , s ktorým sa zrútil do severnej steny Baníkova a utrpel zranenia. HZS zavolal jeho priateľ. Na miesto nehody odštartovala posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu. Vrtuľník nemohol zasiahnúť priamo na mieste nehody pre zlé poveternostné podmienky a tak pod Baníkovskym sedlom vysadil 3 dvojice horských záchranárov, ktorí na lyžiach pokračovali vo výstupe do Baníkovského sedla . Keďže sa počasie zhoršilo, vrtuľník sa v pred zotmeném vrátil na popradské letisko. Záchranná akcia pokračovala v réžii HZS po zemi. Lyžiara našla vo večerných hodinách bez známok života.

2007-02-15

Prvú záchrannú technickú akciu od leta minulého roka, kedy bolo po hávárii vrtuľníka LZZS ATE v Janovej Lehote, znovu sprevádzkované stredisko LZZS ATE v B.Bystrici urobila popoludní posádka vrtuľníka AGUSTA A109K2. Pilot Ján Rušin, lekárka Iveta Križalkovičová a záchranár Matúš Vrbický, dnes popoludní ošetrili a s pomocou palubného navijaka transporotvali na palubu vrtuľníka 36 ročného Š.B z Tureckej. Lyžiar si poranil rameno a hrudník počas lyžovačky v Tureckej. Bol dopravený do banskobystrickej nemocnice.

2007-02-14

Popoludní, z nemocnice v Dunajskej Strede, transportovala posádka vrtuľníka LZZS ATE / stredisko Bratislava/- pilot Ján Breuer, lekár Július Paučo a záchranár Vladimír Novák, 41 - ročného Tibora Sz. z Dunajskej Stredy. Pacient predpoludním utrpel, pri výbuchu horľavín v osobnom aute ,popáleniny 2. a 3. stupňa na 75 % tela.Pacient bol dopravený na Kliniku popálenín Fakultnej nemocnice v Bratislave - Ružinove.

2007-02-02

Posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu popoludní po 16:00 hod. prevážala z oddelenia ARO v krompašskej nemocnici do popáleninového centra v nemocnici Košice - Šaca 9 ročného chlapca s ťažkými popáleninami. Utrpel ich pri tragickom výbuchu plynu v rodinnom dome, v ktorom zahynuli dve osoby a približne 17 ľudí bolo zranených v autobuse, ktorý v čase výbuchu prechádzal okolo domu.